AGEN DROPSHIP DIPERLUKAN!!

Nak cari side income?? tp xde modal?? AGEN DROPSHIP DIPERLUKAN!! Dgn syarat anda adalah seorg MUSLIM.
★ tak perlu keluar modal
★ tak perlu simpan stok
★ tak perlu pos barang
★ tiada yuran pendaftaran
>> mudah jer...anda hnya perlu iklankan produk sy...ambil order customer dan sy yg akn pos barang.
BERMINAT UNTUK JD AGEN DROPSHIP? KOMEN @ WASSAP KE 0139959495. TGGU SY REPLY YER..^_^

SUSU KAMBING ASLI ♥♥SUFFY GOAT

♥♥KEPADA IBU2..JOM TUKAR SUSU ANAK2 ANDA SEKARANG..BYK YG DAH CUBA..ANDA BILA LG??? PRODUK MUSLIM...INSYAALLAH BERKAT & BERKHASIAT...^_^ ♥♥

★★Susu ini adalah susu kambing asli yg telah diproses secara islamik..dibaca dgn ayat2 terapi ruqyah..ayat2 syifa serta surah2 terpilih..ia juga diformulasi dgn pemakanan sunnah spt KURMA..MADU..DELIMA & MANNA...★★

★★TIADA TRANSFAT. TRANSFAT ADLH PEMBUNUH SENYAP...TANPA GULA & BEBAS DRP UNSUR2 YG MERAGUKAN..HALALAN THOYYIBA..★★

Dapatkan stok SUSU SUFFY GOAT anda dgn harga PROMOSI SEKARANG!! PM @ WASSAP KE 0125427062.

TESTIMONI 1-SUFFY GOAT




                     



"Anak saya dulunya kerap selsema dan batuk berkahak sehingga sebulan sekali pasti ke hospital untuk ambik nebulizer bagi cairkan kahak. Pantang ada orang lain selsema atau batuk pasti anak saya turut berjangkit, sampai saya risau untuk bawa dia bergaul dengan orang lain. Sehinggalah saya memberi anak saya minum susu SUFFY GOAT selepas tengok di internet menyatakan kebaikan susu kambing dimana salah satunya meningkatkan imunisasi badan. Alhamdulilah..saya dapati antibodi anak saya sekarang semakin baik dan jarang sekali selsema. Dia juga semakin aktif dan saya juga tidak risau atau takut-takut untuk bawa dia bermain di luar. Kini saya mengandung anak kedua dan turut juga minum susu SUFFY GOAT untuk memberi khasiat yang terbaik untuk anak yang saya kandungkan ini, insyallah....."

-Puan Nur Khalida
Dari Selangor

JOM Amalkan Pemakanan Sunnah Hari Ini!










JOM TUKAR KEPEMAKANAN SUNNAH

Amalan meminum susu merupakan salah satu sunnah Nabi SAW. Hadis mengenai Nabi SAW memilih untuk meminum susu semasa peristiwa Israk dan Mikraj diriwayatkan oleh Imam Muslim dan Ahmad.  Rasulullah adalah seorang penternak kambing, dan susu kambing adalah minuman yang sering baginda minum. Nabi SAW juga sangat gemar minum susu kambing dengan tamar (Al-Athyabin- dua yang terbaik).
Antara kebaikan susu kambing:

Fungsi Kalsium dalam susu kambing
Kandungan Kalsium & Fosforus dalam susu kambing adalah hampir sama dengan susu ibu dan melebihi daripada dalam susu lembu.

Khasiat Susu Kambing
·         Penyakit deman kuning
·         Penyakit lemah jantung
·         Menyingkirkan toksin dalam kolon
·         Merawat penyakit darah tinggi. Kencing manis serta jantung
·         Penyakit migrane/kerap merasa pening kepala
·         Penyakit sendi, sakit urat saraf dan buah pinggang
·         Penyakit batuk kering atau TB
·         Membasmi serta melawan sel kanser
·         Menurunkan tekanan darah dan mengawal degupan jantung
·         Mengeluarkan dan mengaktifkan banyak hormon (sesuai untuk mereka yang susah mengandung)
·         Mencegah ibu mengandung dari alahan pagi (morning sick)
·         Mencegah penyakit yang menyerang jantung, limpa dan hati seperti hipertitis
·         Mencegah penyakit saraf dan tulang belakang yang dialami bila usia semakin lanjut
·         Menguatkan daya ingatan serta kecerdasan minda
·         Memulihkan tenaga segera
·         Menyembuhkan serta merawat penyakit gout, asthma, gastrik, ulser, buasir, migraine,insomnia serta senggugut
·         Cukup bermanfaat bagi mereka yang mengalami lemah tenaga batin
·         Sesuai diminum diwaktu pagi (sebelum bersarapan) dan malam (sebelum tidur). Jangan guna air panas kerana boleh merosakkan khasiatnya. Bancuh dengan air panas 50°C sahaja.

Bagi kanak-kanak dan bayi pula, antara khasiatnya adalah:
·         Menghindarkan dari terkena penyakit kuning
·         Memperkuatkan system dalaman kanak-kanak serta kekuatan tulang kanak-kanak
·         Menghindarkan bayi atau kanak-kanak dari cirit birit serta kembung perut
·         Amino acid di dalam susu kambing menyerupai paras di dalam susu ibu. Malahan disyorkan sesuai bagi bayi seperti yang disyorkan oleh International Expert Group
·         Bioactives - susu kambing menyerupai susu ibu walaupun dalam kuantiti yang kecil. Kepentingannya adalah bagi pertumbuhan bayi yang optimum, kesihatan usus dan juga pertumbuhan otak.
·         Baik bagi kesihatan usus bayi
·         Susu kambing menyediakan protein yang berkualiti tinggi, asid lemak, vitamin dan mineral yang penting untuk bayi
·         Mudah dihadam dan membantu menyelesaikan masalah bayi
·         Lebih rendah kesan alahan berbanding susu lembu
·         Mencantikan kulit bayi serta menghindarkan cacing perosak

KELEBIHAN SUSU KAMBING


  1. Susu terbaik selepas susu ibu dan bersifat alkali.
  2. Mengandungi sumber nutrisi seperti tenaga, protein, karbohidrat, kalsium, zat besi, sodium, potassium dan beberapa vitamin yang diperlukan oleh tubuh manusia
  3. Menguatkan tulang dan sendi
  4. Merawat dan mencegah penyakit kronik

Sabda Rasulullah SAW

"Kambing merupakan binatang yang penuh barakah yang di tinggal-tinggalkan orang."
"Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya akan menyebabkan penghuninya kurang sihat."
"Barang siapa yang meminum madu setiap bulan dengan niat melakukan nasihat Al-Quran,maka Allah S.W.T akan menyembuhkannya dari 77 penyakit."